2010. április 13., kedd

Újabb hírek

Az előző bejegyzésem margójára: a költészet napján nemcsak nekem jutottak eszembe a Bikini-dalszövegek! Íme egy másik álláspont, amely immár nem cenzúrától, hanem kampánycsendtöréstől félve majdnem ugyanolyan sejtelmesen szókimondó is meg nem is, mint a (vers)elemzett Megüssem vagy ne üssem dal.

Az MTV március 30.-i Ma Reggel c. műsorában arról a kezdeményezésről volt szó, melynek kitűzött célja a rock múzeumosítása. Relikviák, képek, videók, szövegek gyűjtése régi és új időkből, rajongói tárgyak, történetek egy-egy együttesről, szóval minden, ami megörökítésre érdemes. Vendég volt Lojzi is, kár, hogy az elejéről lekésett (pontosabban: csak a végére ért oda :-) ). Pedig még sok jó dolgot tudott volna mondani. Szerinte gyakorlatilag olyan, mintha előre megvették volna sírhelyüket a következő pár száz évre. :) Továbbá fontos, hogy a mai generáció (amely általában gyűlöli az előzőt) meglássa azt, hogy az apáik kora sem volt értéktelen. A maiaknak, akik aktatáskás üzletemberek, nehéz felfogni, hogy mi lehetett Woodstock, és milyen volt masírozni az atombomba ellen. Ebből a lázadásból egy szeletnyi hangulatot adhatna a rockgyujtes.hu honlapján összegyűjtött rengeteg értékes cucc.

Lukács Petának blogja van! Még friss, pár napja indult, de már néhány érdekesség felkerült rá, új hírek, vélemények, elhatározások. Olvashatunk például egy szólólemez-tervről, továbbá speciális füldugóról, amelyet zenészeknek fejlesztettek ki, és már Magyarországon is több helyen kapható. Én még ezzel együtt is csodálom a sokat koncertező zenészeket, mert engem (vagyis a hallásomat) már az is képes megzavarni, ha egy héten többször veszem igénybe a metrót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése