2008. augusztus 14., csütörtök

Vendégkönyvi csetepaté


A Bikini honlapjának Vendégkönyvéből nem egyszer az derülhet ki egy véletlenül odatévedő jámbor olvasó számára, hogy a zenekar tagjai amolyan haveri viszonyban vannak a rajongókkal, hiszen egyes kedves hozzászólók sokszor olyan hangnemet ütnek meg, amilyenhez minimum egy füstös kocsmai, sörszagú káromkodós helyszínt tudnánk csak társítani, ahol az esténként összeverődő férfitársaság tagjai egymást baszogatják, inkább ironikus, mint vicces megjegyzésekkel. Persze Lojziék nem egyszer leülnek sörözni a rajongókkal, jobban szeretnek hétköznapi embereknek látszani, mint csillogni-villogni a Bikini zászlaja alatt, csak hát sajnos ezt a közvetlenséget sokan félreértik, és azt hiszik, akkor már minden meg van engedve szerény személyüknek. Néha úgy tűnik, még abba is bele akarnak szólni egyesek, hogy mikor hol legyen koncert, és mennyit késsen vagy ne késsen, milyen dalokat játsszanak, netán milyen legyen az új album.
A legutóbbi háborgó hangnemű beírások nagyrészt a Koncertprogramban feltüntetett, pontosabban fel nem tüntetett aktuális koncertekre vonatkoztak. Miért nem jelennek meg a következő hónapi koncertek? Miért csak a külföldiek vannak kiírva? Miért maradt el ez meg az meg amaz a koncert, legalább szólhattak volna stb. Miért, miért, miért... Nyilván egyrészt igazuk van a kedves zsörtölődőknek, ami a koncertek megjelenítését illeti, hiszen az a legegyszerűbb és legkényelmesebb, hogyha minden kéznél van, csupán egy kattintásra, nem kell fáradoznunk az utánajárással, keresgéléssel. Ha meg nincsen minden a helyén, akkor még mindig egyszerűbb felháborodni és szitkozódni, mint egy kicsit gondolkozni és más megoldást találni a problémánkra. Az elmaradt bulikat illetően pedig szintén igazuk lenne az érintetteknek, hogyha tényleg nem írta volna be a Bikini nagy öklömnyi betűkkel, hogy pl. az egri és a tihanyi fellépés elmarad. És nem azért, mert nem adtak el elég jegyet, vagy hogy unt elmenni a zenekar oda, hanem mert a szervezők lefújták. Nem kizárólag a Bikini szervezi a saját fellépéseinek helyszíneit és időpontját - ők odamennek, ahová hívják, és azt a bulit játszodják le, amelyiket jóváhagyják nekik. Az pedig, hogy háromnegyed órát késtek, nem hittem volna, hogy valakinek gondot okoz... Én például nagyon kevés olyan koncerten voltam, ami percre pontosan kezdődött. A legutóbbin kb. másfél órás csúszás volt, de eszünkbe nem jutott volna emiatt felháborodni, főleg, hogy nem mindig az együttesen múlik. De pl. próbálja ki bárki, hogy ilyen sűrű program mellett, ahol a fellépések nagy része minimum 100 km-re van a lakhelyektől, mindig sikerül-e hat embernek percre pontosan elkészülnie és eljutnia az adott helyszínre. Szerintem még Budapesten belül sem tudnák a legtöbben ezt megcsinálni...
Én valahogy még mindig úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy nagyobbra becsülöm a munkájukat és az erőfeszítéseiket, mintsem hogy a néha be-becsúszó hibákat helyezzem nagyító alá. Nem azért, mert azt hiszem, minden jó, amit Lojzi csinál. Tudom, hogy ő is ember. Viszont ki vagyok én, hogy beleszóljak a munkájába, kérdőre vonjam bizonyos dolgok miatt, megrójam a hibákért? Az én bajom, ha el akarok jutni egy koncertre, akkor legalább vegyem a fáradságot, és járjak utána a részleteknek, ne várjam, hogy minden készen kerüljön a kezembe. Ami az ő feladatuk ebben a közös buliban, azt ők tökéletesen teljesítik. Nehogymár külön kiszállítsanak mindenkit a helyszínre. Ha meg elmarad egy-két koncert, akkor lesz következő, egy évben van vagy 150 is. Nem is tudom, vajon miért nem árasztották el az erdélyi rajongók a Vendégkönyvet csúnyázásokkal, amiért a múltkor lefújták a vásárhelyi bulit... Pedig errefelé az idén csak kb. 3 koncertet sikerült adnia a Bikininek.
Végül ami a hiányos koncerprogram okát illeti, legyen elég annyi, hogy van valami oka. Ha technikai, ha szervezői, ha magánéleti, de mindenképpen olyan, ami nem elhanyagolható. Minek fölösleges beírásokkal terhelni kedvenceinket? Ők is jobban örülnének, sőt meg is köszönnék, hogyha minden aprósággal nem zaklatnánk őket. Meg is teszik, mert például:

4995) IP rögzítve Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070
B. Ildikó
benczeildiko@gmail.com
Hely:
Bp./Sz.udvarhely
Kedd, 22. Július 2008 11:00 IP: 92.84.14.81 Megjegyés írása E-mail küldés

Szerintem hogyha az ember kicsit körülnéz, megtalálja a Bikini-koncerteket, nem kell ahhoz kárhoztatni a honlapot meg senki mást. Van Petának is honlapja, vagy ha beírjátok a google-ba például, hogy "Herend Bikini", rögtön kidobja a megfelelő infókat: Tószínpad, július 27 (vasárnap), 20.30.
Nem olyan bonyolult.
Üdv,
Ildikó

4996) IP rögzítve Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; FunWebProducts; MyI
Lojzi
lojzi@t-online.hu
Hely:
BP.
Kedd, 22. Július 2008 11:03 Host: dsl51B6416B.pool.t-online.hu Megjegyés írása E-mail küldés

Kedves Ildikó!

Mint már oly sokszor, most is köszönöm.

Lojzi.

És hogy hatásos volt, az meglátszik a rákövetkező - egyetértő vagy élcelődő - beírásokból is. Pedig nem valami nagy titkot árultam el, feltételezem, hogy többen is így jártak el addig is. És szerencsére még sokan látják úgy a dolgokat, ahogy én. Reméljük, nem az van, hogy "úgysem érti meg senki"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése