2008. szeptember 1., hétfő

Bikini-koncert 1999-ből az M2 jóvoltából

A hétvégén az M2-n Bikini-koncertet adtak: 1999. május 22, Budai Parkszínpad.
Nagy élmény volt újra látni a régi felállást, Gallai Pétert, Bendegúzt... Ugyanakkor meglepő volt, hogy mennyire másabb megjelenése, hangzása volt az akkori Bikininek. Pedig "csak" 9 év telt el azóta. Mondjuk a visszatérésük utáni pillanatok prototípusa lehet ez a koncert, a picit-bizonytalanság, a hogyan-tovább, a jól-döntöttünk-e érzések kavarognak benne, így teljesen talál a balladisztikus előadás az akkori hangulattal - gondolom én. Olyan dalok hangzottak el inkább, amelyek nem annyira bulizósak, inkább líraibbak, például a Ne ébressz fel, a Repülök, A világ végén, az Itthon vagyok, az Úgy hiányzik pár dolog, de még a Mielőtt elmegyek is sokkal lassítottabb verzióban szólalt meg. Persze mindez betudható a helyszín "imidzsének" is, ugyanis látszott, hogy ez egy amolyan "ülő koncert"(bár az idő teltével egyre többen kezdtek talpra állni és szökdösni). Az elején D. Nagy például öltönyben kezdte, akárcsak a 2007-es jubileumi koncerten, majd természetesen átvedlett a szokásos bőrnadrág-ujjatlan feket póló "egyenruhába". De a többiek is feketén, elegánsan, nyakkendősen, elszántsággal a szemükben zenéltek. Lojzi arcáról valahogy hiányzott a mai csintalan mosoly, ami azt jelezné, hogy örül ennek az estének. A legviccesebb az volt, amikor Lajos egy adott ponton feltett egy baseball-sapkát. :) Aztán rájöttem, miért: hogy legyen, amit a végén megemeljen a közönség előtt. Szép gesztus volt.
Sikerült is letöltenem az M2 videótárából az egész anyagot, sajnos egyetlen másodperccel el volt csúszva a hang a képhez képest, ami elég zavaró volt, de kis türelemmel sikerült megbuverálnom, hogy jó legyen. :)
Mindenesetre '99 óta legalább 10 évet fiatalodott a zenekar. Zenében, megjelenésben, hangulatban egyaránt. A mai koncertek hangulata semmihez sem fogható. Csak Daczi Zsolt hiányzik... De szerencsére van Peta. :) Nem helyette, inkább mellette. Biztos vagyok benne, hogy Bendegúznak is tetszik ott fönn...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése