2009. október 20., kedd

Boldog születésnapot, Lojzi!


Budapesten 1956. október 20-án született Németh Alajos, alias "Lojzi", a Bikini együttes egyedül megmaradt alapítója, továbbá basszusgitárosa, zeneszerzője, hangmérnöke, producere.
1956. október 20-án Szilágyi József egy általa szervezett illegális összejövetelen bejelentette, Nagy Imre és társai felkészültek a hatalom megragadására.

1986-ban a(z) (új) Bikini együttes már egyéves fennállását ünnepelheti, rá egy évre pedig második lemezük, a Mondd el c. album hatalmas sikerét is.
1986. október 20-án Micimackó 60. születésnapjáról számolt be a TV Híradó. A riportot Juszt László szerkesztő és Huber Pál operatőr készítette.

1996-ban a Bikini együttes már négy éve szünetel, de
csak azért, hogy egy év múlva visszatérhessenek a rajongók kimondhatatlan örömére, és ott folytassák, ahol abbahagyták.

1996. október 20-án Székelyudvarhelyen, a millecentenáriumi rendezvények keretében Markó Béla RMDSZ-elnök beszédet mondott a Szejkénél felállított székely kapu és háromnyelvű helységtábla felavatásának ünnepségén.

2006-ban a Bikini együttes az Örzöm a lángot c. lemezen dolgozik, amely a rákövetkező évben a "legjobb magyar rockalbum" díjat nyeri el.
Budapest, 2006. október 20., péntek (MTI) - Vörös szőnyegen vonultak be a Szabadság, szerelem Corvin Budapest Filmpalotában tartott pénteki díszbemutatójára a szereplők és az alkotók.

2009. október 20-án Lojzi 53. születésnapját ünnepli. Isten éltesse még nagyon-nagyon sokáig!
2009. október 20-án Budapesten esik az eső és decemberre emlékeztető hideg van, akárcsak Európa más zugaiban, Peking ellenzi a dalai láma tervezett indiai útját, lemondott a kirgiz kormány, ugyanakkor mai hír az is, hogy magyar találmány mentheti meg a focisták életét, valamint a U2 vasárnapi kaliforniai koncertjét élőben adják a Youtube-on.


(A fotók 1956. október 20-i kiadású újságokat ábrázolnak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése