2010. augusztus 30., hétfő

Gyűjtemény

Néhány régi és új felvétel, kép, illetve szó, amely már biztosan örök emlék marad!

M2 Magyar rock: Bikini (1988) - Fejezetek egy iskolásgyermek naplójából (részlet), Mondd el, Valahol Európában - Somewhere in Europe
M2 Magyar válogatott (16:45-től): Bikini (1989) - Fagyi
M2 Magyar rock (19:30-tól): Bikini (1989) - Legyek jó, Ahogy ti zenéltek
M2 Retrock: Bikini (1991) - Lóhere
M2 Retrock: Bikini (1992) - Tűzfal, Olcsó vigasz, Péntek 13, A furcsák közé tartozom

Régi Bikini-honlap: http://www.zene.net/bikini/

Képek a harkányi koncertről (2010): http://www.bama.hu/galerialp/41878

Interjú D. Nagy Lajossal (2010): A Bikini dalai sosem lesznek unalmasak! - tabu.tv

2 megjegyzés:

  1. Üdvözletem! Szász Árpád vagyok és egy kérdéssel fordulnék Önhöz, remélve, hogy a kételyeimet eloszlatja! Látom, elég anyaga van ahhoz, hogy tudja, mi az, ami megjelent a zenekarról. 40 éves vagyok, és volt szerencsém ott lenni Temesváron akkor, amikor a zenekar fellépett 1989-ben. Namármost én tisztán emlékezem arra, hogy az akkori MTV1 (ma M1) csatornán leadták a koncertet felvételről "Temesvári vasárnap" címmel eléggé későn, 23 óra után!!! Azóta se láttam és nem is lelek nyomára semmilyen formában. Érdekelne, ha tudna erről valamit, és az is, ha álmodtam az egészet két másik barátommal együtt. Hogy mennyire érdekel, talán elárulja az a tény, hogy a kazettát saját kezűleg digitalizáltuk "barkács" eszközökkel, mert nem volt "legyártva" még CD-n, de a kazettát már ronygyosra hallgattuk! Segítségét megköszönöm előre is!

    Tisztelettel : Szász Árpád (tusfej@gmail.com)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szász Árpád,

    valószínűleg nem csak álmodta az egészet, hiszen az, hogy nem adták le semelyik csatornán, nem jelenti azt, hogy nem is létezik. A koncertfelvételről nem tudok, hogy kiadásra került volna, talán az MTV archívumában megvan valahol. A "Life and Death and Rock'n'Roll" című dokumentumfilm például épp a temesvári eseményekről szól, abban vannak részletek a Bikini-koncertekből is.
    Első rész: http://www.youtube.com/watch?v=td2zSDUev0s
    Második rész: http://www.youtube.com/watch?v=c3UDGXYGNV4

    Remélem, tudtam segíteni.
    Üdvözlettel,
    bildikó

    VálaszTörlés