2011. szeptember 9., péntek

Zenei relikvia kiállítás

Bikini-nyomat a székelyudvarhelyi matricagyárból (1990)
Igazi rocktörténeti csemegét tartogat az érdeklődők számára a Roland és a Campona. Szeptember elseje és tizenegyedike között ugyanis hazai vonatkozású, zenei relikvia-kiállítás nyílik a bevásárlóközpontban. A közel 80 négyzetméteres helyiségben a hazai zenei élet kiválóságainak személyes tárgyaiból, hangszereiből állítottak össze egy csokorra valót a szervezők.

A kiállításon elsősorban a szeptember 10-én és 11-én megrendezésre kerülő Magyar Dal Napja fellépőihez kötődő relikviák kerülnek kiállításra. Így többek között megtekinthető lesz az Irigy Hónaljmirigy első szintetizátora, egy Roland XP-50-es. Kiállításra kerül továbbá a Republic zenekartól kapott dalszöveg, Cipő kézírásával. De lesznek egyedi tárgyak a Bikini és SP felajánlásában is.

A kiállított tágyak között ott lesz a jelenleg öt fővel koncertező 100 Folk Celsius tragikusan fiatalon elhunyt tagjának, Torontáli Istvánnak egyedi basszusgitárja is. A falakon magángyűjteményből származó, kézjegyekkel, aláírásokkal ellátott plakátokat és fényképeket láthatnak; többek között Santana vagy Steve Lukather autogrammjával. Az érdeklődők megcsodálhatják azt a Roland VP-330-as Vocodert is, amely Demjén Rózsié volt és szinte valamenyi V’Moto-Rock koncerten szerepet kapott.

A kiállítás 10 napja során egy rocktörténeti tárlatot is megtekinthet, aki ellátogat a Camponába: az LGT és a Roland hangszerek párhuzamos történelmében kutakodhatnak az érdeklődők, archív fotók és legendás hangszerek társaságában.

A kiállítás vélhetően legtöbb érdeklődést kiváltó különlegessége az a gitár lesz, amely a legendás LGT alapítótag, Barta Tamás tulajdona volt.

A terem középpontjában pedig egy kizárólag erre az alkalomra összeállított LGT próbaterem lesz látható, amelynek keretében a 2007-es Sziget Fesztiválra készülő zenekar próbáinak helyszínét idézik meg a szervezők.

(Forrás: Roland Hangszerek Facebook oldala)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése